top of page

PRAKTISCHE INFO

Waar zijn we?

U vindt het Patershol in hartje voetgangersgebied Gent tussen het Gravensteen, de Kraanlei en het Caermersklooster. Het epicentrum van onze feesten situeren zich rond het Kaatsspelplein, De Viersprong en de kapeltuin. Te voet is sowieso de beste manier om de laatste kasseien te trotseren. Komt u van verder, volg dan deze aanwijzingen:

Met de velo

Parkeer uw stalen ros aan de fietsenstallingen op het Veerleplein, de Vrijdagsmarkt of de Tichelrei

Met den otto

Parkeer uw koets onder de Vrijdagsmarkt of gebruik een van de Park & Rides aan Flanders Expo, in Gentbrugge of Ledeberg. Dat is handig want de parking is snel vol.

Met den tram

Tram 4 stopt vlakbij in de Lange Steenstraat, tram 1 aan het Gravensteen.

contact

Adres

Koninklijke Dekenij Patershol vzw Haringsteeg 3, 9000 Gent

E-mail

 De Patersholfeesten zijn sinds jaar en dag een begrip onder de Gentse volksfeesten. Traditioneel georganiseerd door de Koninklijke Dekenij Patershol samen met een grote groep vrijwilligers en buurtbewoners in het weekend van of voor 15 augustus. We zijn in de eerste plaats een buurtfeest dat het hoogtepunt moet vormen van de gezellige sfeer in een van de oudste buurten van Gent. De feestelijkheden en vlagjes strekken zich uit over alle straten, maar het kloppende hart vindt u toch rond het Kaatsspelplein, De Viersprong en in de kapeltuin. Zin in een streepje multiculturele folklore op zijn Gentsch? Wees welgekommen!

bottom of page